НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 26 Септември, 2014

ЧИСТА СЪВЕСТ

От Джойс Майер – 26 Септември, 2014

 

„Нека пристъпваме с искрено (честно и истинно) сърце в пълна вяра (облягайки на Бога цялата човешка същност в пълно доверие и увереност в Неговата сила, мъдрост и доброта), със сърца очистени от лукава (гузна) съвест {Или: Поръсена от нечиста съвест.}* и с тяло измито в чиста вода;“

– Евреи 10:22

 

Научила съм от опит, че гузната съвест пречи на прилива на увереност. Увереността е вяра в Бога и убеждение, че понеже Той ви помага, вие можете да успеете, с каквото и да се захванете. Както и да е, ако се чувстваме виновни, ние ще се отдръпнем от Бог, вместо смело да очакваме Той да ни помогне. Ще се предадем, вместо да се изправим пред нашите предизвикателства в живота, защото се чувстваме зле за себе си.

 

Ако искате да ходите уверено, стремете се да запазите чиста съвест пред Бог и хората. Дори отказвайки се, когато знаете, че трябва да продължите ще безпокои съвестта ви. Бог не ни е дал Святия Си Дух, за да бъдем в робство на страх. Той не изпрати силата на Неговия Дух в живота ни, за да бъдем безволеви, малодушни или типа хора, които се отказват, когато нещата се усложнят. Запомнете: Бог ни е дал дух на сила, любов и себевладение (2 Тимотей 1:7).

 

Молитва: Господи, благодаря Ти, че чрез кръвта на Исус мога да дойда при Теб с чиста съвест. Помогни ми да ходя в сила, любов и себевладение днес. Амин.

 

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org