НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 25 Септември 2014

Лука 12:34. „Защото гдето е съкровището ви, там ще бъде и сърцето ви.”

Библията ни казва нещо много важно като правило на живота за всеки един от нас. Намира се в;

 Притчи 4:23. „Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.”

Какво е съкровището, което търсим толкова много днес? Кое е толкова скъпоценно за нас, че да заслужава да дадем живота си за него?

Въпроси, въпроси, въпроси!

 

Много хора ще дадат ясни неосмислени и прибързани отговори на това, като кажат.

-         Моите деца са и моето съкровище на тази земя, и давам живота си за тях. Те не лъжат те наистина го правят  но отплатата за това тяхно деяние не винаги има резултатите които очакват. Дори да се провалят в това си начинание те не спират да обичат безвъзвратно своите отрочета. Но ползата от тази любов и това посвещение дали води до най–доброто за самите тях и за техните теца?

Друг съм чул да казва, че неговото или нейното съкровище е неговата жена следователно мъж.

-         Съкровище мое! Стене мъжът, и очите му следват всяка стъпка, която прави обекта на неговите желания. Дали обаче може човек да се довери изцяло на жена /мъж/ и да посвети, даде до такава степен сърцето си на нея /него/, че да не вижда ясно какво се случва в този живот и да няма никаква ясна преценка за реалността. Чувал съм да казват, че съкровището изведнъж може да стане грубо точно толкова колкото един истински диамант. Когато го гледаш той е несравнимо красив и уникален, но когато го доближиш и не внимаваш с него може да те нарани.

Други хора слагат сърцето си в бизнес и предавайки живота си на това те намират пари, имоти, и какво ли още не докато дойде ден и видят същото, което вече е видял великият цар Соломон;

Еклисиаст 2:17. „Затова намразих живота, Защото тежки ми се видяха делата, които стават под слънцето; Понеже всичко е суета и гонене на вятър.”

Къде е твоето съкровище?

Библията ни казва, че да дадем живота си или сърцето си на Исус е най–разумното решение, което някога можем да направим. Защо?

Защото от Него, Исус са изворите на живота. Сам Той е живота, пътя и истината. Защото заплатата на този свят и на греха е смърт, но това, което Бог дава като възнаграждение за твоята всеотдайност и вярност следвайки Неговия път е да живееш вечно заедно с твоите деца, жена, а на тази земя можеш да имаш и добър бизнес. Затова и Исус ни казва, да търсим на първо място Негово царство и всичко останало Той ще ни го прибави. Научи себе си на това, а после и твоите деца и ще имаш благословен и щастлив живот и повярвай ми не само на тази земя!

С почит и уважение пастор Васил Петров