НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 16 Септември 2014

Деяния 2:28. „Изявил си ми пътищата на живота; В присъствието си ще ме изпълниш с веселба".

Дали настоящата седмица очакваш да имаш радостни дни? Дали трябва да чакаш неделната служба, за да получиш радост и вдъхновение? От къде идва в тебе пламъкът на надеждата и любовта - от човеци или от Бог? Кой е източникът на сила в живота ти - Бог или разчиташ сам да се справиш с всичко?

Ето колко много въпроси има около един човешки живот, а той не е само един. Милярди хора по лицето на земята имат нужда от отговор на това питане. Всеки има нужда от любов, надежда, вяра. В Деяния на апостолите Петър говореше дързостно пред юдеите и всички жители на Ерусалим, за да обясни, ако е възможно кой е източникът на тази голяма радост в тези приличащи на пияни сериозни мъже. Цитатът, който използва той като потвърждение на това, което се случва в действителност се намира в ръкописите на пророк Иоила. Не е ли велико да можеш днес да виждаш изпълнението на пророчества казани от човеци живели векове преди тебе. Не е ли наистина голяма радост да виждаш с очите си Божиите дела днес и да имаш привилегията да се докоснеш до Неговото реално присъствие.

В стих 28 апостола продължава да дава потвърждение на Божиите дела за кръщението на апостолите в Святия Дух, чрез думите на цар Давид. Не мога да спра да мисля за това, което казва Израелският цар; Деяния 2:28. „Изявил си ми пътищата на живота;

Толкова е прекрасно това да знаеш, че имаш ясно начертан път за спасение за твоята душа и това Бог ти го е показал, открил посредством своя Син Исус Христос. Път за спасение и вечен живот.

 

Йоан 14:6. „Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.”

Пребъдвайте с благодарност в живота и радост ще изпълва ежедневно сърцето ви църква.

С много обич пастор Васил Петров