НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 11 Септември, 2014

ВЯРВАЙТЕ ЗА НАЙ-ДОБРОТО ЗА ХОРАТА

От Джойс Майер - 11 Септември, 2014

 

Всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

1 Коринтяни 13:7

 

Да вярвате за най-доброто за хората е много полезно в процеса да простите на тези, които са ви наранили или засегнали. Като човешки същества ние сме склонни да бъдем подозрителни към другите и често сме наранени поради нашите собствени представи.

 

Възможно е да вярвате, че някой ви е наранил нарочно или с причина, когато истината е, че той дори не е знаел, че е направил нещо изобщо и не е искал да ви разстрои.

 

Спомням си, че по време на ранните години на брака си се фокусирах върху всичко в Дейв , което смятах за негативно и игнорирах неговите положителни черти. Моите мисли бяха нещо подобно на тези: Ние просто не сме в съгласие за нищо. Дейв е толкова голям инат и трябва да бъде прав за всичко през цялото време. Той е безчувствен и не се интересува как се чувствам. Той не мисли за никой друг, освен за себе си. Всъщност в реалността никои от тези мисли не бяха истина! Те съществуваха само в моето собствено съзнание и моето погрешно мислене ги правеше да изглеждат нещо голямо, причинявайки обидчивост и несъгласие, което би било лесно избегнато, ако моята нагласа беше по-положителна.

 

С течение на времето, когато израствах в моето взаимоотношение с Бог научих за силата на това да вярвам за най-доброто за хората и да размишлявам върху  добрите неща. Когато това стана моето мислене беше такова: Обикновено Дейв е много дружелюбен и лесно може да се сприятелява. Той има области, в които е упорит, но също и аз. Дейв ме обича и никога не би наранил чувствата ми нарочно.Той ме закриля и винаги се уверява, че се грижа добре за себе си, когато не сме заедно. В началото трябваше да мисля тези мисли целенасочено и нарочно, но сега всъщност се чувствам некомфортно, когато мисля негативни мисли. Позитивните мисли сега са ми повече в природата, защото дисциплинирах себе си да ги мисля.

 

Има все още случаи, когато хората нараняват чувствата ми, но тогава си спомням, че имам право на избор да бъда наранена или да го превъзмогна.  Мога да вярвам за най-доброто или за най-лошото, затова защо да не вярвам за най-доброто и да се наслаждавам на моя ден?

Вярвайте в Него:  Вярвате ли за най-доброто за хората? Има ли някой определен човек, за когото имате нужда да вярвате за най-доброто? Вярвайте на Бог да ви помогне да размишлявате за най-доброто за всички хора докато позитивните мисли не дойдат по естествен път.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org