НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 2 Септември 2014

КЛЮЧЪТ ДА БЪДЕШ УДОВЛЕТВОРЕН

 

От Джойс Майер – 2 Септември 2014

 

„Тогава твоята светлина ще изгрее като зората. . .“

– Исая 58:8

 

Всички ние вероятно искаме повече светлина в живота си. Това би означавало повече яснота, по-добро разбиране и по-малко объркване. Пророк Исая заявява, че ако разделим хляба си с гладния и възведем в дома си сиромаси без покрив, ако облечем голия и спрем да се крием от своите еднокръвни (от нуждите около нас), нашата светлина ще изгрее (вижте Исая 58:7-8). Той също казва, че нашето здраве, възстановяване и силата на нов живот ще разцъфнат бързо. Това ми звучи добре и съм сигурна, че на вас също.

 

Исая пише също за правда и казва, че тя ще върви пред нас и ще ни води към мир и благоденствие и че Господната слава ще ни бъде задна стража. Ако помагаме активно на угнетените, Бог върви пред нас и Той също пази гърбовете ни! Обичам това чувство на безопасност и сигурност.

 

Исая казва още, ако искаме даряваме това, което желаем в нашите собствени животи за гладните, и удовлетворяваме нуждата на оскърбения, нашата светлина ще изгрява в тъмнината и всеки мрак, който преживяваме ще бъде като пладне (вижте Исая 58:10). Слънцето е много ярко по обяд, така че това ми звучи, като че помагането на хора е начин да живеем в светлината.

 

Господ ще ни води всякога, дори и в бездъждие Той ще ни задоволи. Ще даде сила на костите ни и ще бъдем като напоявана градина (вижте Исая 58:11). Всичко това се случва в резултат на живот, носещ справедливост на угнетените.

 

Надявам се, че виждате това, което аз виждам през тези обещания. Мисля, че повечето от нас губим много от живота си, опитвайки се да получим това, което Бог с радост ще даде, ако просто правим това, което Той иска от нас: грижа за бедните, гладните, лишените, сираците, вдовиците, угнетените, нуждаещите се. Живейте живота си помагайки на другите и Бог ще ви задоволи по всеки възможен начин.

 

Вярвайте в Него:  Когато ви е грижа за Божиите деца, можете да Му се доверите, за да освободи повече светлина в живота ви. Ако следвате Неговите инструкции, както са  написани в Словото Му, за това как да живеете благочестиво - живеейки живота си, за да помагате на другите - Той с удоволствие ще ви даде всичко, което е обещал.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org