НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 30 Август, 2014

ИСТИНАТА ПРЕДХОЖДА ПРОМЯНА

От Джойс Майер - 30 Август, 2014

 

И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Йоан 8:32

 

Има ли нещо, което искате да промените в себе си или начина, по който живеете? Промяната започва с истина. Почти невъзможно е да видите нуждата от промяна или да знаете как да се промените, ако не се изправите пред истината за това къде се намирате в момента. В процес на промяна признаването на истината за себе си често е най-трудната част. Няма нужда да се чувстваме виновни за това, че сме такива каквито сме, а просто имаме нужда да се помолим за Божията прошка и да се вълнуваме за промяната.

 

Нека ви споделя един практически пример, за начина, по който се изправих пред истината и настъпилата промяна, която е работеше в живота ми. Ако се храня прекалено много и не искам да се изправя пред истината затова ще си намеря оправдания. „Не се храня толкова много като някой други хора.“ „ Моят метаболизъм може би е забавил темпото.“ „От химическото са ми свили панталоните.“ Оправданията може да са безкрайни! Извиненията обаче са всъщност причини с пълнеж от лъжи.

 

Веднъж, след като реших да спра да си намирам оправдания успях да призная и приема истината. Що се отнася до яденето мога да кажа на приятелка, „Хранех се толкова много и затова наддадох килограми.“  Когато направя това значи поемам отговорност за проблема. Това е истината и тя ще ме направи свободна.

 

Трябваше да приема много истини в миналото и все още го правя. Когато имам лошо отношение или съм ядосана на някого, а се преструвам, че не съм единствено и само истината може да ме освободи. Същите принципи и процеси важат за всички предизвикателства, пред които се изправяме в живота. Ако искаме да се променим трябва да започнем с истината. Молете се на Бог да ви открие истината за вас самите. Когато Го направите, ако започне да боли осъзнайте, че болката, която чувствате всъщност е изцелителна болка, която работи за вашата свобода и увеличава мира и радостта.

 

Обичайте себе си днес:  Господи, помогни ми да видя и приема истината за всяка област в живота ми и с твоя помощ да направя промените, които трябва да направя.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org