НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 28 Август, 2014

ДУХОВНА ХРАНА ЗА ДУХОВЕН ГЛАД

От Джойс Майер – 28 Август, 2014

 

Пристрастяването към храна е лесно, защото храната не идва със същите белези като цигарите или дрогата. За разлика от тези пороци, храната има законна – дори основна роля за здравето. Само когато се допуска в прекалена употреба, се превръща в проблем. Но е толкова лесно да се стигне до това място!

 

Храната е сигурна. За разлика от съпрузи, приятели или страхотно време, тя винаги е там. Но това е проблемът. По всяко време, когато се чувстваме духовно празни независимо дали чрез тъга, депресия или скука е лесно да стигнем до храната, за да запълним тази празнота. Скоро ние бъркаме духовен глад с физически глад и храната се превръща в незабавен отговор за всеки спад в благосъстоянието ни. Знаете накъде води това.  Колкото повече се опитвате да третирате вашия духовен копнеж с храна или други добри стимули, толкова по-голям  ще е викът на душата ви за духовна храна. Страданието ви ще става по-голямо.

 

За щастие има друг извор на утеха, който е винаги там, когато имате нужда от него. За разлика от лошата храна или дрогата, той не те оставя с наднормено тегло, болни или апатични. Дори е безплатно. Това нещо е Бог. Той се нарича Баща на отзивчивостта И Бог на всяка утеха, който ни утешава във всяко затруднение (2 Коринтяни 1:3-4) Когато съм наранена се научих да отивам първо при Бог вместо при друг човек. Не казвам, че това идва автоматично. Отне ми години, за да го постигна и все още понякога трябва да напомням на себе си, че това, от което наистина имам нужда е духовна храна. Но след като научите този навик той ще държи ума и тялото ви в добро равновесие повече от всичко друго. Духът ви има нужда от храна точно както вашето тяло. Не чакайте докато изпаднете в криза в живота си, за да започнете да се храните.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org