НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 18 Август, 2014

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!

От Джойс Майер – 18 Август, 2014

 

Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем.

Галатяни 6:9

 

Шерил каза: Аз съм християнка от двадесет и три години. Нямам никакъв напредък. Толкова слаба, колкото бях когато приех Христос за мой спасител. Все още се провалям. Просто не знам дали си струва.“ Сълзи се стичаха по бузите й като тя продължаваше да говори за неуспехите си. „Научих и знам всички правилни неща, които трябва да правя, но не ги върша. Понякога правя умишлено нещо подло и грубо. Какъв християнин съм аз?“

 

„Вероятно подрастващ християнин,“ отговорих.

Изненадан поглед се появи на лицето на Шерил. „Подрастващ? Не ме ли слушаше ?“

„Да слушах. Но ако ти не израстваше нямаше да плачеш за своите неуспехи. Ще бъдеш доволна за твоето духовно ниво или щеше да кажеш на себе си колко си добра.“

„ Но аз съм толкова обезсърчена и съм разочаровала Бог толкова много пъти.“

Отидох да кажа на Шерил, че е права, че се е провалила. Всеки от нас се проваля понякога. Никой не е съвършен. Ако не сме внимателни позволяваме на дявола да ни посочи това, което не сме извършили и къде сме слаби. Когато това стане е лесно да се почувстваме зле или да искаме да се откажем.

 

Това не е начина, по който действа Святият Дух. Независимо колко е голяма кашата в живота ни, Бог няма да се откаже от нас. Духът постоянно ще ни побутва.

 

Можем да позволим на нашите мисли да се спрат на това, което не сме направили, защото трябва да сме по-духовни, или колко духовни би трябвало да бъдем, след всичките тези години в нашата християнска вяра. Това е номер на дявола, за да ни накара да мислим за нашите недостатъци и слабости. Ако се фокусирате върху това, което не сме или това, което не сме извършили ние позволяваме на дявола да вземе надмощие на бойното поле на нашите умове.

 

Фактът поради, който моята приятелка в беда беше разстроена беше здравословен признак, въпреки че тя не го виждаше по този начин. С помощта на Святият Дух тя може да отблъсне обратно дявола. Може да си върне обратно територията, която сатана беше отнел от нея.

Шерил изглежда си мислеше, че святият, победоносен живот идва от една голяма победа към друга. Да, наистина понякога има пъти, когато имаме големи пробиви; въпреки това, повечето от нашите победи идват бавно. Те идват малко по малко. Сякаш сме само със сантиметър напред. Понеже се движим бавно в нашето духовно израстване често сме в незнание за това колко далече сме се придвижили. Ако дявола може да ни накара да си мислим, че ние трябва да имаме една решаваща духовна победа и след друга или сме загубили той е изградил важна крепост.

 

Моят съвет към Шерил и към всички християни, които се изправят пред тези мрачни моменти е да послушат думите на апостол Павел, който ни увещава да не се уморяваме, или както друг превод се казва: „да не губим сърцето си.“ Той казва, „Не се отказвайте. Продължавайте да се борите.“

 

Живота е борба и дявола е решен да ни победи и унищожи. Ние никога няма да достигнем място, където няма да се налага да воюваме. Но това не е само нашата битка. Исус не е само с нас, но Той е за нас. Той е на наша страна, за да ни укрепи и да ни призове напред. Моята приятелка продължава да си спомня пъти, когато се е проваляла, но аз и напомних за пъти, в които е успявала. „ Мислиш, че дявола е в контрол, но това не е истина. Ти се провали, но също така и успя. Защити своята земя и постигна напредък.“

 

„Не се отказвайте. Не се предавайте.“ Това е посланието, което имаме нужда да чуваме. Мисля си върху думите на Исая:

„ Не бой се, защото Аз те изкупих. Призовах те по име; Мой си ти. Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда,
И през реките, те не ще те потопят;
Когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш,
И пламъкът не ще те опали“ (Исая 43:1б-2).

 

Това е Божието обещание. Той не ни обеща да ни предпази напълно от всякакви беди, неприятности, страдания и трудности, но Бог обеща да бъде с нас, когато преминаваме през тях. „Не се бойте,“ Казва Той. Това е посланието върху, което трябва да размишляваме. Няма нужда да се страхуваме, защото Бог е с нас. И когато Той е с нас за какво толкова имаме да се тревожим?

 

Молитва:  Господи въпреки моите неуспехи, Ти си с мен насърчавайки ме да не се отказвам. Моля Те, помогни ми да запомня това, че с Твоята помощ мога да победя. В името на Исус се моля. Амин.

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org