НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 18 Август 2014,

  Римляни 13:10. „Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона.”

Колко от повярвалите в Христа днес познават истината и любовта? Това е добър въпрос, който можем да си зададем, тъй като тези два фактора определят духовният живот на всеки един от нас. Библията ни казва, всеки да изпитва сам себе си и това е добро, понеже много хора няма да приемат изобличение или забележка относно тяхната дейност, пристрастие или лицемерие. Тези нежелателни отклонения така или иначе са факт днес и ние трябва да ги отбележим. В ежедневието си ще срещнете различни общества от вярващи, които ще свидетелстват, че познават Бог, и ще искат да ви водят насам натам по събрания и инициатива, но запитва ли се някой това в действителност е така. Много хора твърдят, че работят за Бог, но дали това е така? Други казват, че общуват с Него, и чуват гласа Му, но дали това е така? Не че искам да сложа под съмнение работата на някой групи хора, но по-скоро желанието ми е да събудя активната част от това поколение вярващи да погледне трезво на нещата и да следва модела на подражание описан в писанията, а не добре изградената доктрина или философия на някой самозабравили се човеци.

Всеки, които сипе клевети, е клеветник. Така ли е? Всеки, който хули брата си е хулител, Нали? Словото ни казва; 1 Коринтяни 6:10. „Нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.” Всеки, който лъже от дявола е, и това е поредният факт. Всеки, който мрази ближния си и върши зло и неправда няма нищо общо с Бог. Всеки, който съди днес, ще бъде съден един ден от Бог. Всеки, който нарича брата си безделник се обрича на огнен пъкъл, това казва сам Исус. Матей 5:22. „А пък Аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си [без причина], излага се на съд; и който рече на брата си Рака {Безделниче.}, излага се на Синедриона; а който му рече: Бунтовни безумецо, излага се на огнения пъкъл.”

Добре тогава ние слепи ли сме днес, за да не виждаме какво се случва около нас или сме неспособни и неутвърдени, за да отсеем между правда, любов и мир всяка лъжа и неправда извършена днес в Християнските среди. Огледайте се около вас и когато видите вярващи хора те трябва да свидетелстват с живота си, че познават Исус. Без дори да се налага да казват и дума за това техният живот трябва да е пример за подражание и светлина на света. Всеки един, който днес се нарича вярващ би трябвало да не върши зло на ближния, защото Бог е любов. Кое спаси вашият безценен живот? Някой успешна църква? НЕ! Някой велик протестантски харизматик ли? Не! Някаква добре измислена доктрина или теология? Не! Обещания, обещания и пак обещания! Ако е това вече сте излъгани! Тогава какво? Не те ли спаси тази велика неизследима, неописваща се с думи Христова любов, която прониза каменното ти сърце с острието на меч, който излиза от Божието уста. Да това е, което ти донесе спасение, мир и правда в живота. Тогава продължи живота си напред като следваш Него единия и истинен Бог. Не слагай упованието си върху хора, нито гради къщата си на пясък или друга несигурна основа, но сложи упованието си върху Христос и следвай любовта. Това е сигурен знак, че си вярващ. Любовта не върши зло на ближния отново се замисли върху думите на Исус и Святия Дух ще ти даде да разбереш всичко.

Акп цял живот си свикнал да правиш компромиси с греха време е да се покаеш!

Откровение 2:16. „Затова покай се; и ако не, ще дойда при тебе скоро и ще воювам против тях с меча, който излиза от устата Ми.”

Благословено начало на новата седмица църква,

Обичаме ви!

Пастор Васил и Наси Петрови