НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 7 Август 2014

 Псалми 104:1-13 ”Благославяй, душе моя, Господа. Господи Боже мой, Ти си твърде велик С блясък и величие си облечен, - Ти, Който се обличаш със светлина като с дреха, И простираш небето като завеса; Който устрояваш високите Си обиталища над водите, Правиш облаците Своя колесница И вървиш с крилата на вятъра; Който правиш ангелите Си силни като ветровете. И слугите Си като огнения пламък; Който си положил земята на основата й, За да се не поклати за вечни времена. Покрил си я с морето като с дреха; Водите застанаха над планините. От Твоето смъмряне те побягнаха, От гласа на гърма Ти се спуснаха на бяг. Издигнаха се планините, снишаваха се долините. На мястото, което беше определил за тях. Положил си предел на водите, за да не могат да преминат, Нито да се върнат пак да покрият земята. Ти си, Който изпращаш извори в доловете За да текат между планините.  Напояват всичките полски зверове; С тях дивите осли утоляват жаждата си; При тях небесните птици обитават И пеят между клончетата. Ти си, Който поиш планините от високите Си обиталища, Тъй, щото от плода на Твоите дела се насища земята;”

Няма значение къде се намирате днес, дали сте по високите върхове на планината или се разхождате по ситните пясъци на някой морски бряг, дали сте на ежедневната си работа или в болнична стая, дали се борите с живота да оцелеете или пък планирате да поемете по пътя на недостигнатите все още за вас цели, това, което днес трябва да направят всички заедно и в един дух е да прославят Него; начинателя и усъвършителя на вярата ни, в едно чисто и неподправено сърце. Ние можем да продължим живота си напред без значение от това което вече ни се е случило или ни се случва, като гледаме не просто повдигнали глава напред а на Исус, Този който може според действуващата в нас сила, да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим.

Евреи 12:2. „Като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол.”

Когато погледнете високите красиви планини или пък величието на безграничните води, когато погледнете всичко, което ви заобикаля спомнете си, че чрез Неговата ръка и според Неговото слово всичко стои и му отдава почит и слава. Ако в този ден мрачни мисли за зло нахлуват във вас и ви притесняват, ако сте отпаднали духом поради силата на бедствие в живота ви или пък не виждате смисъл в това да продължите отново напред, причината е в това, че не виждате все още това, което Бог е приготвил за тия, който го любят. Не бързайте да взимате съдбоносни решения или да се предавате на унил дух. Трябва да знаете, че Бог стои до вас и чака да му отдадете слава, да го потърсите в дните на безсилието си и Той ще накара всичко да работи за ваша полза. Кой друг, ако не Той Създателят на всичко видимо и невидимо може да сложи край на вашата мъка, зло, мрачни мисли и безжизненост. Търсете Бог докато може да се намери и Го прославете с думи на хвала, които излизат и днес от вашето скъпоценно сърце. Нека слабият каже; „Аз съм силен”.

Псалми 18:16 „Прати от височината, взе ме, Извлече ме из големи води.  Избави ме от силния ми неприятел, От ония, които ме мразеха; Защото бяха по-силни от мене. Стигнаха ме в деня на бедствието ми; Но Господ ми стана подпорка. И изведе ме на широко, Избави ме, защото имаше благоволение към мене. Въздаде ми Господ според правдата ми; Според чистотата на ръцете ми възнагради ме, Защото съм опазил пътищата Господни, И не съм се отклонил от Бога мой в нечестие.”

С много обич към вас църква пастор Васил Петров