НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 26 Юли, 2014

КАТО НОВО СЪЗДАНИЕ

От Джойс Майер – 26 Юли, 2014

 

За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, [всичко] стана ново.

2 Коринтяни 5:17

 

Можете да бъдете благословени навсякъде, където отидете, защото Исус живее и живота Му прелива вътре във вас. Не е само това,  можете  да обичате себе си от това, което направи Исус във вашия живот. Според  днешния стих Той напълно ви е пресъздал. Това е новото ви естество!

 

Старото естество умря с Христос. Сега сте духовно живи в Христос, ново създание изпълнено с възможности. Когато изучавате Божието слово, Той ще го използва, за да ви промени по Свой образ. Новото създание, което е вътре във вас ще си проправи път навън, където другите хора може да го видят.

 

Бог казва, че вие сте ценни, затова не си струва да се определяте своята стойност от начина, по който другите хора се отнасят и казват за вас. Фактът, че някой ви е отхвърлил не означава, че сте лош човек. Може би човекът, който ви е отхвърлил има свои собствени проблеми, които са критични. Бог казва, че сте приети в Христос и това, което Той казва е по-важно отколкото всички останали казват. (вижте Ефесяни 1:6)

 

Защо не решите точно сега да харесате себе си? Гмурнете се в океана на Божията любов и кажете, „Ако Ти ме обичаш, Господи и аз мога да обичам себе си.“

 

Говоря за това да обичате себе си по един балансиран начин, а не по егоистичен и себецентричен начин.

В крайна сметка в един момент се изтощих от това да мисля негативни мисли, да не харесвам себе си, да се мразя и да слушам всеки негативен човек, който иска да ми каже всичко това, което е погрешно в мен. Реших да повярвам на това, което Бог казва за мен и вие можете да направите същото нещо.

 

Спрете да позволявате на хората да ръководят живота ви, а позволете на Святия Дух да ви води. Спрете да се опитвате да угодите на всички хора през цялото време, а вместо това бъдете богоугодни. Наслаждавайте се на новото ви аз (новото създание) и запазете мира в себе си, като откажете да живеете в осъждение и вина признавайки, че Бог е по-голям отколкото всичките ви грехове. Оставете старите грешки в миналото си и посрещнете всичките нови неща, които Бог има за вас.

 

Обичайте себе си днес: Вие сте ново създание в Христос. Надявам се, че харесвате това, което Той е създал!

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org