НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 10 Юли 2014

Галатяни 5:12-13 „Дано се отсечаха ония, които ви разколебават. Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг.”

Писанието в пета глава на Галатяни е послание, в което се говори за свобода. Когато апостол Павел говори към Галатяните за свобода, той има в предвид свободата на мисленето, която се определя от вярата им основана в поучението за Исус Христос, а не старозаветни обрядности или свободомислещи хора. Главата започва с думите; „Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.” Робство е да не оценяваш и да не приемаш за даденост това, което ти е дадено като дар от Бог. Дар от Бог е спасението ни чрез вяра в Исус Христос. Апостол Петър казва че чрез Святия Дух Бог ни е подарил твърде много и ценни обещания за да можем когато те се изпълнят в нас да вкусим от Божественото естество като станем част от него.

 

2 Петър 1:3-4, „Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила; чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света.”

 

В посланието става реч за свободата от обрязването, но много често това вдъхновено и разпалено послание се употребява за проповядване на свобода от робството наложено от човеци и техните традиции и обрядности. В посланието виждаме един момент, в който апостола казва нещо много силно и революционно. „Дано се отсечаха ония, които ви разколебават.” Явно е че някой се е опитал да разклати вярата на спасените вярващи и апостола говори за това открито.

 

Добре, колко пъти сте си пожелавали това скъпи братя и сестри? Да се махнат от пътя на църквата и от пътя, по които вървите всички тези, които имат навика да ви разколебават. Много често такива хора не се забелязват и само се отбягват, но това е дух, който преследва вярващите. Павел забелязва злосторниците, които разколебават църквата и не остава бездействен, а ги изобличава. Той казва на всички да внимават какво слушат защото малко квас може да закваси цялото тесто.

 

Днес много хора с нечисти мотиви разколебават хора от вярата им в Христос, като им насаждат омраза към църква и служители. Те ги наставляват да стоят далеч от църква, или пък им пълнят главите с неща, които ги обременяват, тежести, които не могат да носят. Това е причината много хора да нямат мир, покой и радост в Святия Дух. Те са натоварени от хора, които постоянно им казват какво да правят и какво не като че ли те знаят и са много печени в това. Бог не казва, че ще издигне хора, които да водят стадото му, а отговорни служители според сърцето си. Деградацията в църквата днес е плод на разколебаващ дух, срещу които трябва да се изправим всички. Не допускайте и непозволявайте всеки да ви казва кое е вярно и кое не, кое е истина и кое не, как да живеете и как не. Нека грижата за растежа на вашата скъпоценна душа не зависи от хора, които днес ги има, а утре не, днес са с вас, а утре не, днес ви обичат, а утре не, днес ви говорят сладки приказки, а утре не. Вие вече сте предали живота си на Исус и не се връщайте в робство и тегота на старите неща, а стойте в свободата на словото, което ще ви бъде проповядвано с любов. И аз ще кажа тези думи на апостола; Дано, дано, дано се изкоренят всички тези които ви разколебават да ходите в пътя на истината. 

С много обич пастор Васил Петров