НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





БОЖИЕТО ЛЕКАРСТВО

 

Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Йоан 6:63

 

Виждали сме някои огромни медицински пробиви в нашето поколение, както и "чудотворни лекарства" разработени, за да овладеят много видове болести и заболявания.

 

Но знаете ли от моя над двадесет и няколко годишен християнки живот открих друг много по-ефективен вид лекарство: Словото на Бог. Никога няма да има такова чудодейно лекарство, което може да се сравни с Него. Божието лекарство е отговора на всяка нужда. То е живота и силата на Бог. Ако го сложите в сърцето си и живеете според него вие ще бъдете изцелени.

 

Понякога хората питат, „ Ако Божието лекарство работи всеки път, защо има толкова много вярващи, които все още са болни?“ Има две причини. Първата е, защото те не отделят време, за да засадят Словото по отношение изцеление дълбоко в сърцето си. Втората е, защото те не вършат това, което Словото им казва да направят.

 

Помислете за това по този начин: Ако лекарят ви предпише лекарство, което трябва да пиете всеки ден и вие решите да го втривате върху гърдите си, вместо да го пиете, лекарството няма да има никакъв ефект върху вас. Трябва да следвате инструкциите и да го използвате правилно, ако искате да се подобрите нали? По същия начин, ако четете Божието предписание за здраве и ако не действате според него няма да извлечете никаква полза от него.

 

В Притчи 4:22 се казва, че Божиите думи са живота и здравето за нас. Затова не чакайте докато се разболеете, за да започнете да ги използвате. Започнете сега. Започнете да поставяте Божието Слово в сърцето си изобилно и ще бъде трудно за вас да се разболеете. Това Слово постоянно ще пази Божията изцелителна сила в действие вътре във вас.

 

Не се тревожете. Няма ограничение на това колко може да вземате от Божието лекарство. Не може да го предозирате. Колкото повече вземате, толкова по-силни ставате.

Започнете да израствате силни днес.

 

Прочетено Слово: Притчи 4:20-27

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org