НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





НЕ БЪРЗАЙТЕ

 

Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти;

и на тях да учиш прилежно чадата си, и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.

Да ги връзваш за знак на ръката си, и да бъдат като надчелия между очите ти.

Второзаконие 6:6-8

 

Една от причините, които Глория и аз виждаме като резултат, който имаме в нашия живот и в нашето служение е, защото, когато ние осъзнахме какво ще направи Божието Слово, ние буквално се потопихме в Него. Спираме радиото и телевизията, оставяме вестника и прекарваме почти всеки момент, в който сме будни от наличното ни  време или в четене на Словото, слушане на касети върху Словото, или размишлявайки върху Словото.

 

Всичкото това прекарано време със  Словото в крайна сметка имаше силно въздействие върху нас. Божието Слово започна да революционизира всичко в нас. То започна да превръща провала в успех.

 

Всичко това обаче не се случи за една нощ. Отне време. Много вярващи не осъзнават това.

Те започват да се посвещават на Словото, но правят грешката да очакват незабавни, чудотворни резултати, а когато не ги виждат остават разочаровани и отпадат.

 

Не правете така. Бъдете търпеливи. Дайте време на Словото да свърши своята работа.

 

Исус казва: „Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста (Матей 4:4). Божието Слово храни духовния човек, точно както хлябът храни тялото. Плътската храна  е предназначена за тялото ви. Витамините и минералите, които съдържа тя имат кумулативен ефект върху него, нали? Всъщност, почти всичко, което засяга тялото ви мигновено се счита за опасно.

 

Почти същото е истина и с Божието Слово. Има кумулативен ефект. Да, от време на време Бог ще действа незабавно и ще извършва чудо, но само за да възстановите позициите си. Това, което Той наистина иска от вас е да се храните с Неговото Слово, за да растете по сила и с вяра и да давате плодове своевременно.

Така, че не избързвайте толкова много. Останете в Словото. Бъдете търпеливи. Резултатите ще дойдат!

 

Прочетено Слово: Второзаконие 7:11-23

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org