НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





от Джойс Майер - 23 Април, 2014

ДОБРЕ СКРОЕНИ ПЛАНОВЕ

от Джойс Майер -  23 Април, 2014


 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът[изправяйки се само срещу физически опоненти], а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните (свръхестествени) места.

-Ефесяни 6:12

"Как можа?" Хелън изпищя. "Как можа да направиш такова нещо?" Том се загледа безпомощно към жена си. Беше извършил прелюбодейство, и бе изправен пред греховните си действия, молейки жена си да му прости.

"Но ти знаеше, че това е погрешно," каза тя. "Ти знаеше, че това е ней-голямото предателството на нашия брак."

"Никога не съм планирал тази любовна връзка да се случи", каза Том със сълзи в очите си. Том не лъжеше. Той знаеше, че направи няколко лоши решения, но тогава той не  погледна напред, за да види последствията от своите действия. След почти един час по време на делото, той каза нещо, което помогна на Хелън да започне да разбира и в крайна сметка да прости.

"Бях ти изневерявал по стотици начини, преди някога да съм прелюбодействал." Той казва, че е твърде зает, за да прекарват времето си заедно, неговото критично отношение, от време на време и липсата на емоционална реакция, тя не го слуша, когато той говори за проблемите си в офиса. "Само малки неща, винаги малки неща", каза той. "Поне в началото те изглеждаха по този начин."

Точно  така действа сатана в човешкия живот. Той започва от обстрелва нашите умове с хитро измислени модели на раздразнение, недоволство, заядливи мисли, съмнения, страхове, и разсъждения. Той се движи бавно и предпазливо (все пак, добре скроените планове изискват време).

Том каза, че е започнал да се съмнява дали Хелън наистина го обича. Тя не го слушаше и не винаги е реагирала на любовните му настроения. Той се спря на тези мисли. Всеки път, когато тя направи всичко, което той не е искал, той следял. Той следял и си спомнял и добавял в своя списък на недоволства.

Един от неговите колеги слушаше, а тя му предлагаше съчувствие. Едно време, тя казваше, "Хелън, ти не заслужаваш толкова, грижовен човек като Том." (Сатана също е работил в нея.) Всеки път, Том правеше една малка крачка встрани от правия път, той оправдаваше своите действия в съзнанието си: Ако Хелън не иска да ме слуша, има хора, които искат. Въпреки че той каза думата хора към себе си, той всъщност имаше предвид жената в съседната кабинка в съда.

Колегата му слушаше. Седмици по-късно, Том я прегърна и съжали, че не може да почувства тази загриженост от съпругата си. Това беше безобидна прегръдка или поне така изглеждаше. Том не разбираше, че сатана никога не бърза. Отнема му време, за да  изработи своите планове. Той не започва веднага да затрупва хората със силни желания. Вместо това, врагът на нашият ум започва с малките неща - малко недоволство, малки желания и изгражда от там.

Историята на Том е много подобна на една четиридесет и две-годишна счетоводителка, който бе обвинена за кражба на близо три милиона  долара от нейната организация. Тя каза: "Първият път взех само дванадесет долара. Имах голяма нужда от тези пари, за да платя минималната сума на кредитната ми карта.Бях  планирала да ги върна". Никой не можа да я хване, и два месеца по-късно, тя взе "назаем" отново.

По времето, когато я хванаха  компанията беше на ръба на фалита. "Никога не съм искала да нараня някого или да направя нещо лошо", каза тя. Тя никога не е възнамерявала да направи нещо голямо,а просто е вземала малки количества. Прокурорът каза, че е крадяла от компанията в продължение на почти двадесет години.

Ето как сатана работи-бавно, усърдно, и по малки начини. Рядко той ни приближава, чрез директна атака или фронтални атаки. Всичко от което сатана се нуждае е възможност да  инжектира нечестиви, егоцентрични мисли в главите ни.

Ако не ги отхвърлим обратно, те остават вътре. И той може да продължи със злия си, разрушител план.

 

Ние не трябва да позволяваме на тези грешни мисли, да се установят в нашите глави. Апостол Павел пише: " Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне на крепости. Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христос… "(2 Коринтяни 10:4-5).

 

Молитва:  Господи Исусе, в Твоето име, викам за победа.

Разреши ми да донеса всяка моя мисъл в покорство. Помогни ми да не позволявам  на думите на сатана  да остават в съзнанието ми и крадат моята победа. Амин

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org