НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 22 Април 2014

 Яков 3:11. Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода? 

Може ли? Възможно ли е?

Въпросът е по–скоро риторичен и всеки сам трябва да даде отговор на себе си. Нещо повече всеки трябва сам да определи какво излиза от извора на живота му. Горчива или сладка вода. За да направиш обаче това трябва добре да знаеш коя вода е горчива и коя сладка, нали? Ето какво казва библията по–този въпрос.

 

Апостол Павел описва в посланието си към Галатяните следните две групи от хора. Едните са, които ходят по плът, а другите живеят живот водени от Божия Свят Дух. Плътските вярващи са устие на извор също, но повечето от тях носят горчива вода в себе си. Какво би огорчило много живота ти? Ако някой от твоите близки е блудник, това ще донесе горчивата жлъч в живота ти. Ако някой близък стане твой враг също дните ти ще станат черни. Ако някой постоянно прави раздори и разцепления покрай тебе няма да го търпиш вечно. Ако имаш пияница в къщи това вече си е жив тормоз, а ако жена ти или мъжът ти започне да те ревнува горчивата вода става непоносима. Ако това си ти трябва непременно да се промениш иначе не те чака нищо добро, ако и да се наричаш християнин. Галатяни 5:19.” А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления, зависти, пиянства, пирувания и тем подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.”

 

Добре тогава какъв е плодът в нас, който води до това от нас да излизат сладки неща. Сладостта привлича всички нали? Когато някой не знае какво да каже повече на някой, когото харесва обикновено казва - „много си сладък”. Колко мило! Стихът на апостола продължава така; Галатяни 5:22. „А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.” Ако някой до теб е пълен с любов ти също искаш да вкусиш от това нали? Ако някой до тебе е позитивен винаги радостен и пълен с мир, ти определено искаш да си с него колкото се може по–дълго време. Ако някой знае да ти отговори благо, което значи сладко ти се разтапяш и насърчаваш нали? Ако някой е кротък и обуздава себе си такъв човек няма да ти омръзне скоро. Това ти ли си? Ако това си ти, то знай, че от тебе наистина излиза сладка вода и хората наистина ще искат да вземат от теб. Амин!

Ако това все още не си ти имам един добър съвет към теб. Направи така както каза ангела на Йоан в Откровение; Откровение на Йоан 10:8-11 „И гласът, който чух от небето, проговори пак на мене, като рече: Иди, вземи разгънатата книга, що е в ръката на ангела, който стои на морето и на земята. Отидох, прочее, при ангела, та му рекох да ми даде книжката. И каза ми: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед. И тъй, взех книжката от ръката на ангела, та я изядох, и в устата ми беше сладка като мед; но като я изядох, коремът ми се вгорчи. Тогава ми се каза: Трябва пак да пророкуваш за много люде и народи, езици и царе.”

Вземи Божието слово и го погълни, защото то е целебно. Може би, когато слушаш истините на Божието слово те първо ще бъдат сладки за теб, но когато стигнат по навътре към духовното ти естество те ще станат горчиви поради остатъци от грешното ти естество. Не се страхувай обаче да продължиш да взимаш от Христовото изцелително слово, защото един ден това ще донесе изцеление за цялото ти човешко естество в името на Господ Исус Христос.

Бъди благословен! 

С много обич пастор Васил Петров