НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





НЕ СЕ ОБИЖДАЙТЕ


 

Който обича брат си, той пребъдва в светлината; и в него няма повод за съблазън.

 1 Йоан 2:10

 

Всеки път, когато се  препъвате в неуспех или грях, проверете живота си и любовта в него . Седнете и помолете Господ да ви покаже дали сте в кавги с някого или ако сте обидили някого. Ако имате дяволът може да дойде и да ви препъне.

Като проповедник, аз съм виждал това да се случва безброй пъти. Ще проповядвам за нещо и някой вярващ ще ми се обиди. Той ще реши, че греша и веднага ще се засегне и ​​ първото нещо, което разбирам е, че е в беда.

Марк 4:17 ни казва,че дяволът използва този вид обиди, за да открадне Словото от сърцата ни. Той ни кара да се караме помежду си. След това е в състояние да дръпне щепсела направо от нас и да източва Словото като вода от една кофа.

Никога не позволявайте това да ви се случи. Ако чуете проповедник или друг вярващ да казва нещо, което ви дразни по неправилен начин и виждате, че ще се засегнете кажете: "О, не, не. Няма да крадеш Словото от мен, лъжлив дявол." Тогава можете да коленичите и да се покаете пред Бога.

Търсете Словото и се вслушвайте в Духа, който е вътре във вас и ще разберете какво трябва да направите. Ако все още чувствате, че това което ви е казал този човек е било погрешно, молете се за него.

Не забравяйте, че когато се обиждате от някой това не идва от Бога. Той казва, че ние трябва да бъдем вкоренени в основата на любовта. Така, че отхвърлете тези чувства на обида. Помирете се с този човек в любовта и молитва. Вие ще бъдете в състояние да ходите в тази ситуация, без изобщо да се препъвате.

 

Прочетено слово: 1 Йоан 2:1-11

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org