НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 14 Април 2014

ТВЪРДЕ ТРУДНО ?

От Джойс Майер – 14 Април 2014

 

И Господ, твоят Бог, в благостта Си ще направи така, че да изобилстваш във всичките дела на ръцете си, да изобилства плодът на утробата ти, плодът на добитъка ти и произведенията на земята ти; защото Господ пак ще се възрадва за тебе да ти прави добро, както се е възрадвал на бащите ти;

 ако слушаш гласа на Господа, твоя Бог, и пазиш заповедите Му и наредбите Му, които са написани в тази книга на закона - ако се обърнеш към Господа, твоя Бог, с цялото си сърце [ и ум ] и с цялата си душа.

Понеже тази заповед, която днес ти давам, не е много трудна за тебе, нито е далеч.

Но словото е много близо до тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да го изпълняваш.

Второзаконие 30:9-11, 14

Скъпи Боже, моля направи всичко лесно и просто за мен. Не искам да се боря и искам постоянна победа без да полагам никакви усилия. Остави ме да вървя по моя път, както аз Ти позволих да правиш всичко и да ме държиш в безопасност.

Не съм чувала някой да се моли с такива думи, но съм чувала хора да се молят по такъв начин, че те искаха от Бог лесен живот за тях. Прекалено много хора искат победата без битка, триумф без да полагат усилия и лекота без труд. Божия свят просто не функционира по този начин.

 

” Просто е прекалено трудно.” Чудя се, колко пъти съм чувала хора да говорят по този начин и колко пъти е говорила Джойс Майер по този начин. И наистина съм говорила. Имаше време, когато щях да поеме твърда позиция, за да следвам Господа, но в сърцето ми (и много често в моите уста) бяха думите, че ” това просто е прекалено трудно.”

 

Бог ме осъди за негативното ми мислене.Той ми говори, че ако спра да гледам трудностите и Му се покорявам, Той ще направи път за мен.

Горните стихове ни казват, че Бог иска да ни благослови и да изобилстваме във всичките дела на ръцете си, но ние трябва да се покоряваме на Неговите заповеди. В стих 11, Той ни уверява, че ние можем да се справим: ” Понеже тази заповед, която днес ти давам, не е много трудна за тебе, нито е далеч.”

 

Защото прекарваме толкова много време слушайки негативи и мислейки с какво може да сгрешим,но много често забравяме, че обещанията на Неговата воля не са толкова трудни. Всъщност ще ви помогне това, ако мислите за очевидните трудности, като благословения от Бог.

Например, вземете насърчение от Йосиф. След като той прекара години в Египет и спаси живота на семейството си в Ханаан,  братята му се страхуваха от него. Те го мразеха, планираха да го убият и го продадоха в робство. След като техния баща Яков почина, те очакваха Йосиф да ги накаже. Той можеше да  направи това, заради трудния си живот. Не само беше продаден като роб от неговите братя, но беше погрешно хвърлен в затвора и можеше да бъде умъртвен, ако Бог не беше с него.

 

Вместо да каже, “Животът е много труден,” Йосиф каза, ”Вие наистина намислихте зло против мене; но Бог го намисли за добро, за да действа така, че да спаси живота на много хора, както и стана днес”(Битие 50:20). Той разбираше, как Бог работи в човешкия живот.

 

Йосиф не гледаше на трудностите, а на възможностите. Йосиф не слушаше шепненето на заговорите на враговете му; той слушаше насърчителни думи от неговия Бог.

 

Никъде не можем да прочетем, че той се е оплаквал. Той видя всичко, което му се случи, като Божията любяща ръка беше върху него.

 

Написах думите любяща ръка, въпреки че не винаги изглежда така за нас. И точно там дявола понякога се промъква и казва, ”Ако Бог те обича толкова много, защо си в тази бъркотия ?”

 

Най-добрият отговор, който може да ви дам е като повторя думите на апостол Павел:

”И не само това, но нека се хвалим и в скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост,

 а твърдостта - изпитана правда, а изпитаната правда - надежда.

А надеждата не посрамва, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения ни Свят Дух.”

(Римляни 5:3-5)

 

Бог никога не е обещавал лесен живот, но Той обещава благословен живот.

 

Молитва:

Бог на любовта и милостта, моля Tе прости ми за оплакванията, че живота е прекалено труден. Прости ми, че искам нещата да бъдат лесни. Води ме там, където искаш да отида. В името на Исус, Те умолявам да ми помогнеш да се радвам през целия си път, дори и в центъра на проблемите, защото Ти ще си там, за да ми помогнеш да ги разреша. Амин.

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org