НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 14 Април 2014

 

1 Коринтяни 2:1-5 „И аз, братя, когато дойдох при вас, не дойдох с превъзходно говорене или мъдрост да ви известя Божията тайна; защото бях решил да не зная между вас нищо друго, освен Исуса Христа, и то Христа разпнат. Аз бях немощен между вас, страхувах се и много треперех. И говоренето ми, и проповядването ми не ставаха с убедителните думи на мъдростта, но с доказателство от Дух и от сила; за да бъде вярването ви основано не на човешка мъдрост, а на Божията сила.”

Апостол Павел говори на църквата в Коринт и им припомня начина, по който той е достигнал до техните сърца. Как се е случило това и защо е толкова важно? Той им напомня това. Дойдох при вас не с превъзходно говорене или мъдрост. Много важен момент. Днес много от говорителите и проповедници на Божието слово се стремят да изглеждат красноречиви. Понякога дори те копират някой свои харизматичен идол, само и само да впечатлят аудиторията си. Те искат да бъдат чути и следвани поради знанието, което са натрупали от разни книжки и гледане на различни предавания или като добри имитатори на чужди служения. Нека да кажа, че това е пагубно за всеки един човек, който прави това без значение от пола, цвета на кожата или позицията, която заема. Апостол Павел казва, че е достигнал до тях с едно единствено послание, а именно посланието на Христовия кръст. Той казва нещо повече; „Бях решил да не зная нищо повече, „ - въпреки че той знае толкова много. Мисля, че е прекалено трудно за хората, които знаят твърде много да говорят твърде малко и строго определени неща. За мен поне това беше истинско предизвикателство и още е. Апостола продължава и казва, че неговото проповядване не е било с думи на човешко убеждение. Това тук е много силно. Много вярващи днес се стремят да убеждават своите роднини или невярващи приятели в това, че Исус е жив. Това води до ежедневни техни провали, които истински изсмукват от тях жизнеността и вярата им в Бог. Понякога дори някой да повярва в Бог поради вашето настояване и човешко убеждение то не винаги ще има добри резултати в бъдещето. Ето нещо важно, което можете да запомните и да научите тук. Доказателствата от Духа и Неговата сила е това, което основава вярването на хората към Бог и ги държи здраво прилепени към Него. Понякога е по–добре просто да живееш своя живот в Христа, а хората сами ще видят това, което има в него. Дали дървото е добро или лошо всичко зависи от това какъв плод има вътре в него. Амин!

Матей 12:33. Или направете дървото добро, и плода му добър; или направете дървото лошо, и плода му лош; защото от плода се познава дървото.

Пастор Васил Петров