НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





ОСТАВЕТЕ МИНАЛОТО СИ, ЗАД ВАС


Братя, аз не смятам, че съм уловил, но едно правя - като забравям това, което е назад, и се простирам към това, което е напред.

Филипяни 3:13

 

Неуспехи и разочарования. Болки и страдания от миналото, които просто изглежда няма да си отидат. Повечето от нас знаят какво е да страдат от тях, но твърде малко от нас знаят точно какво да направят с тях. Така, че ние куцаме заедно, надявайки се по някакъв начин  магически да спре да боли .

 

Но никога не става по този начин. Всъщност минаването на време често ни поставя в лоша ситуация, а не в по-добра. Защото вместо да оставим тези болезнени неуспехи зад нас, ние често ги изживяваме докато те не станат по-реални отколкото обещанията на Бог. Фокусираме цялото си внимание над тях, докато не изпаднем в депресия, замръзвайки пътищата си от страх, че ако продължим напред ние отново ще се провалим.

 

Преди се хващах в този капан често. И един ден, когато бях точно по време в пристъп на депресия, Бог проговори вътре в мен и каза:

Кенет, твоят проблем е, че формираш твоите мисли в миналото вместо в бъдещето. Не прави това! Неверието поглежда към миналото и казва, ”Виждаш ли това не може да се  направи.” Но вярата поглежда към бъдещето и казва, ”Може да се направи и според Божиите обещания, то е направено!” Тогава оставих миналите си поражения зад себе си завинаги, стъпвах чрез вяра и се държах сякаш победата беше спечелена вече.

 

Ако депресията ви докарва до духовен срив, измъкнете се от нея като насочите вашите очи да гледат не в  миналото, а  към вашето бъдеще, което е гарантирано, чрез Исус Христос, чрез великите и скъпоценни обещания в Неговото Слово.

 

Забравете за вашите поражения в миналото! Това е и което е направил Бог (Евреи 8:12- Защото ще покажа милост към неправдите им
и греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече.") И, ако Той не ги помни вече, защо вие трябва да ги помните?

 

Библията казва, че Божиите милости са нови всяка сутрин. Така че, ако приемете това Божие Слово, можете да се събуждате всяка сутрин в чисто нов свят. Може да живеете живот напълно безпрепятствен от миналото.

 

Затова го направете! Заменете мислите си от вчерашните грешки с Духовни обещания за вашето бъдеще. След като го направите, надеждата ще започне да идва на място на депресията.

 

Духовните болки и страдания, които са ви осакатявали за толкова дълго време, бързо ще изчезнат. Вместо да гледате зад вас и да казвате: "Аз не мога", гледайте напред и кажете: "Аз мога да направя всичко чрез Христос, който ме укрепва!"

 

Прочетено слово: Филипяни 3:1-14

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org