НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте Църква, 1 Април 2014

Притчи 6:19. Неверен свидетел, който говори лъжа, И оня, който сее раздори между братя. 

Притчи ни казва, да внимаваме в това, което говорим, защото често с устата си грешим. Хора, които свидетелстват лъжа и се съгласяват с такава стават и съучастници в нея. Днес много хора с привидна лекота правят това, защото са лицемери по душа и угодници на хора. Това обаче се вижда от Бог и Той никога не оставя неправдата да възтържествува. Тези, които сеят лъжа обикновено правят раздори между хората и донасят омраза. Никой на този свят не обича да бъде лъган, но да лъже на всеки му се е случвало. Ето защо Бог ни предупреждава, че лъжата не е безобидно нещо дори когато го правиш на шега. Дали се шегуваш или не лъжата си остава лъжа. Защо според вас няма ден на „ИСТИНАТА”? Не е ли добре да празнуваме „ИСТИНАТА” и да изповядваме „ИСТИНАТА”, която ни прави истински свободни. Защо човешкото сърце не се превързва толкова лесно към „ИСТИНАТА”, отколкото към лъжата? Защото баща на лъжата е сам дявола. Йоан 8:44. „Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.”

Чувал съм израза; „Благородна лъжа” но такава не срещам в писанията. Напротив винаги, когато се говори за лъжа се говори сериозно за това като към някаква сериозно заболяване. Мога да кажа, че хора които лъжат, лъжат сами себе си.  

Ефесяни 4:25. „Затова, като отхвърлите лъжата, говорете всеки с ближния си истина; защото сме части един на друг.” 

Мога да ви кажа една голяма „ИСТИНА” днес на 1 Април 2014. Наближава най светите празници на „ИСТИНАТА”, които е сам Исус Христос. Този месец Април ще прославим Исус като Господ заради красната смърт и възкресението МУ! 

С много обич пастор Васил Петров